gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

stikli

Чевли - колку и да имаме никогаш не ни се доволно, секој нов пар не прави дополнително среќни.

Но дали некогаш сте помислие дека обликот на чевлите и висината на потпетици кои најчесто ги одбирате, откриваат многу нешта за Вас?

Француските психолози претставија многу интересно истражување кое ја открива врската меѓу женскиот карактер и чевлите кои таа ги носи . Еве до какви резултати е дојдено земајќи го предвид обликот на потпетицата.

Високи потпетици за женствени
Според експертите, високи потпетици носат две потполно различни групи жени. Од една страна, тука се оние на кои штиклите им служат за подигнување на самодовербата, додека другите се оние кои се секогаш подготвени за предизвици, отворени се за комуникација и изразито женствени.

Платформи за романтични

Практичните и романтични жени обожаваат платформи. Психолозите велат дека станува збор за жени кои знаат што сакаат и што е највважно- знаат како да го постигнат тоа.

Полна пета за сомуверени
Психолозите ги анализирале и чевлите со полна пета, и според нив, жените кои обижаваат висоика полна пета се самоуверени, имаат цврсто мислење и ставови.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box