gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

sljubov_sexСите го имаме слушнато или прочитано муабетот дека во бракот сексот со текот на времето се проретчува, а на крајот и исчезнува.

Меѓутоа, според магазинот "The New York Times" бракот не претставува сексуален затвор!!!

  1. Просечно, брачните парови имаат сексуални односи околку 58 пати годишно, а тоа е сепак еднаш во неделата. Бројот на сексуални односи расте доколку брaчниот пар има под 30 години.
  2. Сепак, нормално е да има парови кај кои сексот не е на дневен ред. Според ова истражување, околу 15 проценти од брачните парови немале секс последната пола година до година дена.
  3. Друго истражување покажува дека оние жени кои имаат богата кариера можат слободно и понатака да си ја тераат кариерата, затоа што се верувало дека еднаквата заработувачка на жените значи и помалку секс во креветот, меѓутоа тоа не  вистина. Паровите кои исто заработуваат и понатака се активни во спалната соба.
  4. Мажите пак кои им помагаaт на жените во домашните работи многу почесто имаат сексуални односи ,за разлика од оние кои тоа не го прават.Во оваа комбинација секој добива,зарем не?
  5. Брачнитe парови кои не се сексуално активни почесто се разведувaат од оние кои почесто уживаат во својата спална соба. Стручните лица објаснуват дека тоа и не е така чудно ,затоа што сексот е еден од составните делови на љубовта.

Да не излезат некакви забуни, никој не вели дека сексoт е главен и единствен клуч за успешен брак ,ама на ниту еден љубовен однос не му пречело повеќе секс :-)

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box