gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

kreditna-karticaНе, не се во прашање оние така наречени “лесни девојки”,туку само ставот кој го имаат моќните и успешните типови...
Во Шпанија е спроведено едно истражување чии резултати покажуваат дека на жените, богатите и моќните фраери им се апсолутно неодоливи. Девојките,наводно секогаш ќе давале предност на мажите кои се добро ситуирани, поради важните работни обврски  и големото влијание во друштвените кругови.

Во истражувањето учествувале 200 жени кои ги оценувале фотографиите на различни мажи и истото покажало дека добри оцени добиле оние чии фотографии покажувале дека станува збор за богати и успешни мажи.

Истражувачите на оваа занимливост објаснуваат дека она што прво ги привлекло жените е самодовербата и сигурниот став со кој зрачат овие личности а не толку многу моќта и парите. Потсвесно,дамите чувствуваат дека таквите мажи ќе им дадат сигурност и успешно ќе се грижат за нив и нивните деца.

Како Вам ви се чини ова истражување и дали се согласувате со ставот?

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box