gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

nevroticni-partneriНевротичните брачни партнери,кои сите нешта ги гледаат во негативна конотација,може сериозно да си ја загрозат својата брачна заедница.Најновата студија,спроведена на University of Knoxville,Tennessee,USA покажа дека почестите сексуални односи може да ги намалат негативните односи меѓу партнерите.
Оваа студија исто така покажала дека одреден број на сопружници се среќни независно од тоа колку често имаат сексуални односи.Меѓутоа,сосем е извесно дека промената во сексуалните односи и зачестеноста доведува до унапредување на квалитетот на брачниот живот. И освен што помагаат сексуалните односи,се повеќе невротични сопружници имаат корист од учење на медитација,толеранција,намалување на стресните ситуации или прилагодување на расположението во одредени ситуации.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box