gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

mama__bebe2Да се усогласи работата на високи позиции и мајчинството како што велат научниците е невозможно.
Британски тим на истражувачи заклучиле дека успешните деловни жени имаат обично по едно дете,со него проаѓаат малку време и поради тоа се доста загрижени.


Борбата помеѓу половите за постигнување успех е веќе завршена,а жените својот данок го плаќаат со изборот на живот -вели др. Catherine Hakim,авторка на ова истражување.

Така што после 30.година на жените им се намалува платата во однос на машките колеги.Причината лежи во тоа што повеќето жени,посветени на кариерата,во тоа време на својот живот се одлучуваат за брак,родителство.
Британски истражувачи заклучиле и тоа дека законите не си ги постигнале своите цели,затоа што, иако жените се повеќе се на високи функции,тие поради тоа драстично повеќе се жртвуваат споредуваќи се со мажите.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box