gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

semejstvo1Финансискaта сигурност и децата, а не љубовта е она што најчесто ги држи брачните партнери заедно, тврди авторката на книгата “Брак доверливо” Памела Хаг, која разликува пет типови на “несреќни” модерни бракови.

Полусреќен брак го карактеризираат чести промени во расположението и атмосферата меѓу партнерите. Во родителскиот брак интересот е околку децата, па партнерите ретко се поверуваат еден на друг.

Бракот од кариера се карактеризира по тоа што еден од партнерите е сконцентриран на работата, додека другиот ужива во плодовите на неговата работа.

Бракот “се е во ред” подразбира дека еден од партнерите е доминантна фигура, додека послушнот партнер е толерантен на приговор.

Бракот кој виси на конец го карактеризираат чести разговори за можна разделба, како и период на некомуницирање и помирувања.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box