gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

zgodni1Едно ново истражување покажало дека мажите кои имаат поатрактивни партнерки имаат почести сексуални односи од мажите кои имаат помалку атрактивни партнерки.

Научниците ја откриваат и причината. Мажите со преубавите партнерки имаат поголема  потреба да ја одбележуваат територијата и да  направат се партнерката да остане со нив во врска, а посебно поради тоа што ја прати поголема опасност да ја „бркаат“ други мажи.

Многумина би помислиле дека причината е што мажите многу повеќе мислат на секс отколку жените, меѓутоа причината лежи во тоа дека либидото на мажите е многу посилно и затоа што згодните партнерки потикнуваат поголема желба за секс.

Меѓутоа стручните лица не би се согласиле со ова, туку тврдат дека причината за почестиот секс кај таквите парови е многу подлабока.

Научниците тврдат дека зачестениот секс кај мажите се должи на тоа дека, со тоа ја намалуваат шансата дека партнерката ќе ги изневери или остави. Значи,станува збор за некој страв кои ги тера да прават нешто за што воопшто не се ни свесни.  Сличен ефект се постигнува и со мали гестови како што е купување подароци и цвеќиња.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box