gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

solzaСолзите во себе содржат мирисна хемикалија која ги "лади" мажите, тврдат научниците. Во еден мал експеримент кој што го споровеле научниците на Универзитетот  Реховот во Израел, дојдено е до заклучок дека мирисот на женските солзи делува на мажите.

“На наше изненадување, не најдовме никакви промени во подрачјето на мозокот задолжен за позитивно или негативно расположение, ама воочивме дека има намалување на сексуалната возбуда”, вели Ноам Собел научник кој што работел на овој експеримент. Тимот не успеал точно да идентификува која хемикалија влијае точно на намалување на желбата, ама кажа дека ќе спроведе понатамошни истражувања како би се потврдило ова досега.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box