gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Во катедралата „Св. Ана“ на познатата улица на уметниците „Анагасе“ во Виена вечерва ќе се одржи концертот „Предбожиќна вечер со Моцарт“.

На коцертот, како што соопшти македонската Амбасада во Австрија, настапуваат три македонски оперски певици - сопранистки: Милена Арсовска, Далиборка Митева и Ирена Крстеска, во придружба на Јерг Ешпенкот (оргуљи), Фросина Богдановска (виолина), Милан Николиќ (виолина) и Михаела Скричкова (виолончело).

Концертот е организиран во соработка со Амбасадата на Република Македонија во Виена, а ќе го отвори македонскиот амбасадор во Австрија, Ѓорѓи Филипов.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode