gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ако имате главоболка, несоница вистинскиот лек е водење љубов.

Судејќи по резултатите од неодамна објавените студии, водењето љубов е многу поефикасна алатка против главоболки од лековите против болка.

Во текот на студијата, повеќе од половина од испитаниците кои кога имале напади од мигрена воделе љубов пријавиле значително ублажени симптоми, а еден од пет и целосен прекин на болката.

Едно од можните објаснување е дека водењето љубов го "активира" лачењето на ендрофин, природен лек кое нашето телого  произведува, кој потоа делува на централниот нервен систем и ја елиминира главоболката.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box