gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Истражувачите од Универзитетската болница ЛВЛ (LWL) во Бохум докажаа дека мажите навистина не ги разбираат жените.

Истражувањето покажало дека мажите можеле да го погодат расположението на луѓето на фотографиите, гледајќи во нивните очи. Но, тоа им успевало само ако на фотографиите биле на мажи.

Сите 22 мажи со помош на фотографиите на кои биле прикажани само очите можеле да ја препознаат емоцијата - негативна, позитивна или неутрална. Но, истражувањето покажало дека мажите многу подобро го препознавале расположението на луѓето на сликата ако се работело за маж отколку за жена.

Научниците од Универзитетот во Индијана открија дека мажите најчесто погрешно ги интерпретираат позитивните сигнали кои им ги испраќаат жените, често мешајќи го пријателскиот поглед со сексуална привлечност.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box