gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Изреката „не е проблемот во тебе, во мене е“ стана легендарна за сите оние кои на пристоен начин се обидуваат да ја прекинат врската.

Но, постојат уште неколку популарни изговори кои ги користиме кога сакаме да избегаме од врската која нас повеќе не не задоволува или ако воопшто сакаме да избегаме од некоја причина, а не сакаме да ја повредиме другата страни. И со нив не се користат само мажите, туку и жените, за кои често се заборава дека и тие оставаат.

Но, што таквите изговори навистина подразбираат?
1. „Не е проблемот во тебе, во мене е“
Како што и порано нагласивме, легендарен изговор кој го изговараме на крајот на заедничкиот пат со некој. Во превод: да, проблемот навистина е во мене, во тоа што (повеќе) не ми се допаѓаш. Нема скриени причини, па затоа и не треба да ги бараш.

2. „Мислам дека би требало да бидеме пријатели“
Дефинитивно тоа не го мислам, но непријатно ми е да те гледам во очи и да ти ја кажам вистината.

3. „Можеш да најдеш и подобро од мене“
Звучи како жртвување, за тебе да ти биде подобро, но во превод значи: „не ми е грижа  дали можеш или не можеш, само битно за мене е да ме оставиш на мира. Во овој момент.

4.„Не сум подготвен за врска“
Само е премолчен делот „со тебе“.

5. „Извини, немам време
Време секогаш се наоѓа за оние кои ни се важни, затоа што  никој нема обврски по 24 часа. Кога се прекинува дотогаш интензивната комуникација, тоа е многу јасен знак дека на целата работа треба да се заборави. Без преиспитувања дали нешто погрешно сме кажале или направиле.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box