gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Општо е познато дека мажите сакаат црвена боја на жените, а ова е потврдено од страна на најновата британска студија.

Но, каков став имаат кон другите бои?

Но, како што нивна омилена боја е црвена, постојат и оние кои никако не би сакале да ги видат на првиот состанок. Жолта е апсолутен број еден рангирана "turn off" боја, а на второ место се нашла кафената боја.

Жените ја делат одбојноста со мажите кон жолтата боја, но околу кафените нијанси не се согласуваат, но тие сепак ја избрале розевата, како непожелна боја.

Она што е изненадувачко е фактот дека 92 отсто од мажите се сеќаваат во што нивната партнерка била облечена на првиот состанок, и дури 27 проценти од нив рекле дека гореспоменатите бои би ги одбиле од потенцијалната партнерка.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box