gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Што е всушност бракот? И кој го разбира бракот? Само оние кои се наоѓаат во него, а еве како тие го објаснуваат.

Постојат одредени работи во животот кои луѓето можат да ги разберат кога ќе им се случат.

Бракот е една од тие работи. Рака на срце, љубовните врски не се исто што и бракот. А што е бракот? Овие неколку реченици на луѓето во брак може само ќе ви помогнат конечно да сфатите што подразбира оваа институција.

1. Моногамијата можеби делува досадно, меѓутоа веројано носи поисполнет живот отколку кога сте сами.
2. Можете некого да сакате најмногу на светот, а таа личност во истовреме да ви оди на живци.
3. Што повеќе работи поминувате заедно, тоа се повеќе го зголемува пријателството помеѓу вас.
4. Можете да го почувствувате значењето на зборот засекогаш.
5. Отворена врата на тоалетот – навикнете се.
6. Сите благодети и проклетства на заедничката сметка.
7. На секого му треба време за себе и тоа е потребно.
8. Партнерството е многу повеќе од секс.
9. Да се стави партнерот или партнерката на прво место – не само со зборови туку и со дела.
10. Бракот нема многу врска со романтичните излегувања
11. Простувањето е многу важно, како и споснобноста минатото да се остави во минатото.
12. Кога тогаш ќе морате да бирате помеѓу “да се биде во право”, и “мир во куќа”.
13. Мудро бирајте ги своите битки.
14. Понекогаш личноста што ја сакате ви се допаѓа најмалку на светот.
15. Способноста на воочување на партнеровите потреби и кога не се изговорени.
16. Бракот бара тешка работа.
17. Вистинската љубов навистина победува се друго.
18. Бракот е обврска и тоа е единствената вистинска дефиниција.
19. Важно е исто така да се има и други пријатели кои се исто така во брак.
20. Несовршената врска може да биде и сјајна врска.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box