gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Љубовта не умира како живите суштества, туку како чувство може да биде поинтензивно, но понекогаш и помалку интензивно.

Сепак, експертите велат дека љубовта може да Ве подмлади и чувствата да станат поинтензивни како и некогаш...

За да се заљубите во некого повторно после раскинување или развод, тоа е речиси невозможно, бидејќи тоа е чувство засновано на идеализација, а тешко е да се идеализираат оние кои добро ги познавате.

Со љубовта е поинаку. Да сакаме некого е да се има позитивно мислење за тоа лице. Ги сакаме оние кои се важни за нас, што ние ги почитуваме и ги цениме.

Затоа, можно е да ги "засакате повторно" - лошото мислење за некого може да се промени .

Двајца луѓе не се разминуваат само затоа што тие престанале да се сакаат, исто така и за многу други причини: ако имаат различен концепт за тоа како треба да изгледа врска или брак, како да ги воспитуваат своите деца, како да располагаат со домашниот буџет...

Ако, по прекинот, "паузата" , успеат да се вклопат во партнеровата визија на врска или брак , нивниот однос може да биде успешно обновен.

До помирување може да се случи и откако еден од партнерите ќе се заљуби во некој друг, а потоа на крајот да сфати дека тој се уште чувствува љубов кон поранешниот или поранешната.

Така, старата љубов може да се обнови и по неколку години, и ако добиете шанса не заобиколувајте - трета шанса тешко дека ќе имате.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box