gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Повеќе од две третини од луѓето изјавиле дека оддалеченоста не е никаков проблем за љубов, но сепак речиси петтина од нив не сакаат да најдат партнер кој живее подалеку од 40 километри.

Принцот или принцезата на белиот коњ во кочија и понатаму се популарни, затоа што истражувањето на мобилната апликација Lovoo на две илјади лица покажа дека над 60 отсто од луѓето и понатаму веруваат дека некаде во светот постои совршен партнер за нив.

Сепак, третина од нив веруваат дека имаат минимална или никаква шанса да го запознаат својот совршен партнер, а половина од нив флегматично ја обвинуваат судбината. Се покажа дека сепак е тоа неточно, затоа што истражувањето покажа дека совршениот партнер за брак, во просек, живее 65 километри подалеку од личноста за која се венчал.

Но, повеќе од две третини од луѓето изјавиле дека оддалеченоста не е никаков проблем за љубов, но сепак речиси петтина од нив не сакаат да најдат партнер кој живее подалеку од 40 километри од нив, затоа што тоа претставува преголем трошок.

Третина од луѓето својот совршен партнер го запознале во радиус од осум километри од местото во кое живее, а најчесто запознавањето било со помош на пријатели во некој ноќен клуб или кафуле.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box