gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Американците најмногу ја мразат својата работа, додека најмногу Канаѓаните уживаат во извршувањето на своите работни задачи, покажуваат резултатите од истражувањето на ГфК.

Анкетата, во која учествувале осум илјди вработени лица од САД, Канада, Индија и Европската унија, покажала дека 15 отсто од вработените Американци ја мразат својата работа, додека таков одговор дале само седум отсто од Канаѓаните.

Најсреќни на работа се Канаѓаните, односно 64 отсто од нив се задововолни од својата работа, а по нив се Холанѓаните со 57 проценти. Само седум отсто од Холанѓаните ја мразат својата работа.
Повеќето Германци, односно 57 проценти се неутрални, односно ниту ја сакаат, ниту ја мразат својата работа.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box