gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Македонската филхармонија вечер во МОБ ќе го одржи првиот симфониски концерт годинава насловен „Патувања“.

На програмата се дела од Феликс Менделсон. Покрај увертирата „Хебриди“, изведени ќе бидат и Концертот за пијано и оркестар бр. 1, како и Симфонијата бр. 4, попозната како „Италијанска“.

Ќе диригира Борјан Цанев, а солист е македонската пијанистка Ирина Наумовска.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode