gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Секој пол си има свои предности и маани, еве неколку интересни причини зошто е подобро да се биде жена:

Ние сме понежниот и поубавиот пол
Живееме подолго од мажите
Можеме да правиме повеќе работи одеднаш
Мажите ти отвораат врата а не обратно
Секогаш имаме изговор за малтретирање на мажите – ПМС.
Нам излегувањето ни е секогаш поевтино отколку на мажите. Не само што веројатно помалку ќе испиеме, туку и многу често некој друг ни ги плаќа пијачките.
Кога жена плаче ја сметаат за сензитивна.Маж кога плаче го сметаат за плачко.
Доволен е еден нов лак за да се израдуваме.
Секогаш е подобро да бидеш “татина ќерка” отколку “мамин син”
Кога си на состанок со досаден дечко, може да се задржиме бесконечно во тоалет “поправајќи си ја шминката”
Секоја модна сезона е радосно случување
Секогаш знаеш дека детето е твое
Понекогаш чоколадото ни ги решава сите проблеми
Ако се одлучиме за некоја машка професија, сите ќе не сметаат за храбри
Можеме да гледаме фудбалски натпревар без никаква нервоза
Може да си ја гушкаме другарката и никој да не помисли дека сакаме ист пол
Може да го искористиме сексипилот за да не чекаме ред
Имаме адути за избегнување на казни за пребрзо возење или погрешно паркирање. Мала доза на кокетирање или неколку солзи прават чуда.
Ниските жени се џебни Венери, а ниските мажи се само ниски
Жените имаат коса и во поодминати години
Можеме да правиме сè што прават денешните мажи, дури и на високи потпетици.
Можеме и знаеме да признаеме кога не сме во право и да се извиниме кога ќе погрешиме
Можеш да легнеш КОГО САКАШ, КОГА САКАШ, КАДЕ САКАШ - АКО САКАШ!

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box