gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Научниците тврдат дека клучен момент или трик за совршен сон и добар одмор преку ноќта се крие во тоа во кревет да одите помеѓу 10 и 11 часот навечер .

Истражувањето врзано за рутината на спиење во кое учествувале 2000 возрасни личности открило дека најмирно спијат оние кои одат во кревет помеѓу 22 и 23 часот а се бидат наутро во 7 или 8 часот.

Осум до девет часа сон, и навиката во определеното време да одите на спиење е важна за да наутро се разбудите одморени, вели Тања Џонсон – водителка на истражувањето.

Пред тоа би требало да бидете смирени и се препорачува да се конзумира чај, а најмалку еден час пред да заминете на спиење не би требало да вежбате или да јадете.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box