gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Еден од проблемите кој се јавува кај многу модерни луѓе кои се информираат на интернет е постојаното читање за здравјето за развојот, но и заглавуваат во таа фаза на читање. Ако им се јават симптоми на некои болести тие проучуваат, читаат разно разни статии за тоа кои навики треба да ги сменат и што е најдобро за нив, но не менуваат ништо.

Овие два чекора ќе ви помогнат подобро да го искористите времето

1.    Читајте помалку
Читањето дава повеќе знаење, но во одреден момент читањето станува изговор за одложување.
Ако сакате да ги смените вашите навики или нешто во вашиот живот, немојте само да читате за тоа. Доволни се една или две статии, не е потребно да читате 10 или 20 статии или книга за тоа како да се храните подобро или како да го подобрите вашиот друштвен живот.

2.   Започнете да делувате
Откако прочитавте неколку стории и се информиравте што треба да правите, направете чекор напред, почнете да делувате.
Повикајте пријател договоретете се за кафе, распрашајте се на припер кои се најдобрите нутриционисти во градот, купете намирници и почнете да готвите здраво. Ако прочитате нешто што ви ветува многу, почнете да го применувате уште денеска

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box