gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Сите знаеме дека млекото има многу здравствени придобивки, но дали сте знаеле дека со млекото можете да го спречите и непријатниот мирис на здивот.

Можеби сте слушнале, можеби сте прочитале некаде досега, меѓутоа сега ова е и научно докажано.

Истражувањето објавено во весникот Food Science потврди дека ако пиете млеко додека конзумирате јадење во кое има лук на тој начин можете да го неутрализирате мирисот на лукот.

Сите видови на млеко се покажале како ефективни, иако најдобри резултати има полномасно млеко.

Мирисот можете и да го неутрализрате доколку испиете чаша млеко после оброкот, до најдобар ефект има ако пиете млеко наместо вода за време на оброкот кој е подготвен со лук.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box