gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ако веќе сте западнале во монотонијата на животот и малку работи ве прават весели. Тоа значи дека сте престанале да правите нови работи и да доживувате нови искуства.

Во оваа статија, прочитајте како да го направите Вашиот живот повеќе забавен.

1. Смејте се секогаш кога ќе имате шанса за тоа.

2. Обидете се да се одморите доволно за да му обезбедите на телото доволно енергија.

3. Истражувајте нови работи.

4. Радувајте се на секоја промена која се случува во вашиот живот, дури и ако тоа е само ситна работа.

5. Направете листа на работи кои ве прават среќни и уживајте во нив.

6. Пијте најмалку осум чаши вода на ден.

7. Секое утро кога ќе станете одлучите тој ден да ви биде среќен.

8. Направете нешто што нормално никогаш ни во сон не би помислиле.

9. Купете алат и поправете ги сите мали нешта во куќата кои ве нервирале.

10. Јадете риба.

11. Слушајте ја личноста со која разговарате.

12. Кога ќе легнете во кревет гледајте, читајте или правете нешто што ќе ве релаксира.

13. Секое утро разбудете се 30 минути порано и посветете ги на себе.

14. Одете на редовни здравствени прегледи.

15. Запознавајте нови пријатели.

16. Во принцип, чистете го станот. Неверојатно ќе се чувствувате.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box