gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ако мислите дека жените се најсреќни кога се вљубени, имаат семејство или успешна кариера, грешите. Ниту еден маж не може толку да усреќи припадничка на понежен пол како идеалната тежина, потврди 24-годишното германско истражување во кое учествувале околу илјада испитанички. Идеалната фигура на жените им е многу поважна од емотивниот живот, па љубовните проблеми не можат да предизвикаат толку силни чувства, како на пример, некој килограм повеќе.

Стручњаците ова го објаснуваат со сé поголемиот притисок на друштвото и медиумите кои го истакнуваат култот на убавината, младоста и виткоста како идеал. Затоа жените со повеќе килограми размислуваат за дебелината, што влијае на сите аспекти од нивниот живот. Поради сликата која ја створиле за себе, често ги занемаруваат можностите за нова љубов или работа.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box