gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Младениците во првата ноќ по склопувањето на бракот попрво прават многу други нешта наместо водење љубов, покажа истражувањето кое неодамна го спроведе компанијата Пејпер Шејкер.

Истражувањето покажа дека дури четвртина од младениците не го конзумираат бракот во првата ноќ. На прашањето зошто го прескокнале сексот, одговорите беа следни:

- Младоженецот бил пијан (24 отсто)
- Невестата биле преуморна (16 отсто)
- Невестата била пијана (13 отсто)
- Моравме да чуваме деца (11 отсто)
- Се скаравме пред крајот на свадбата (9 отсто)
- Моравме да отпатуваме на меден месец (9 отсто)
- Цела ноќ прославуваме (4 отсто)
- На ниту еден од нас не му се сакаше (4 отсто)

Во истражувањето уште се истакнува дека планирањето на венчавката станува се постресно, па младенците сакаат на забавата да се опуштат со алкохол или едноставно се преуморни, кога се ќе заврши.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box