gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Пред два дена Кејт Миделтон на свет донесе девојче, нејзиното второ дете, кралска принцеза.


Но, сите не мислат така.

Имено, благодарени на тоа како Кејт и бебето изгледале само неколку часа по прододувањето, се појавија теории на заговор кои тврдат дека таа не го родила детето, туку дека имала лажен стомак и сурогат мајка, или пак дека бебето не е родено кога соопштија на 2 мај наутро, туку дека е старо неколку дена.

За оваа теорија пишуваа и британските медиуми кои пренесуваа текст на руска Комсомолскаја Правда и написи кои таму се појавиле. Неколку Русинки тврдат дека има „бизарната теорија на завера“, пишува Мирор и дека е невозможно Војвотката од Кембриџ да изгледа така убаво веднаш по породувањето.

- Ако навистина родила по природен пат, тоа морало да биде неколку дена порано, вели една, а друга додаде: Родила пред три дена. Тоа сега го објавиле. Погледнете го детото- не изгледа ни најмалку како новороденче. Стара е барем три дена. Нема ништо што би можело да и помогне на жената, дури ни најдобрие доктори во светот, да стане пет часа по породувањеои и да излезе од болница.

Некои отидоа чекор понапред во нивните тврдења, па сметаат дека Кејт не била бремена.

- Постоела сурогат мајка која го родила девојчето, а кејт имаше лажен стомак. Едноставно невозможно е самостојно да оди неколку часа по породувањето и да ја поздравува публиката во бел фустан. Ако некогаш сте родиле, обидетете се да се сетите на себе три или четири часа по тоа. Дури и ако породувањето било лесно, жените само сакаат да спијат по породувањето. Ова е претстава и приказ на семејство од бајките.

Написот предизвика многу внимание во Русија, па на него се појавени и коментари каде жените пишуваат:
- Нема мајчински поглед во нејзините очи - не се гледа таа природна појава. Погледнете ја Дијана која родила. Кејт е само актерка на театарот Бакингамска палата. Не родила. И јас тоа го помислив - детето во болница било седум до десет дена. Преголема е, а и кожата е премногу светла и премалку збрчкана или „невозможмно е Кејт  да изгледа толку убаво. Не родила, сигурна сум.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box