gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

5 навики на среќни и успешни луѓе


1. Ги извршуваат важните задачи рано наутро

Успешните луѓе најпрво ги завршуваат важните обврски и се држат до правилото 80:20. Што значи - 80% работа, 20% релаксација.

2. Тие се посветени. Тие знаат дека нивните зборови и постапки мора да се усогласени. Тие не дозволуваат околностите да ги диктираат нивните постапки. Нивните акции ги диктираат нивните околности.

3. Тие се луѓе од акција. Тие знаат дека идеите не се доволни. Тие разбираат дека соништата се остваруваат преку безброј часа на напорна работа.

4. Тие се несовршени. Тие разбираат тие ќе растат до последниот здив. Тие немаат проблеми да признаат кога тие не се во право.

5. Го планираат својот ден додека уште не започнал. Тие го ценат времето кое го имаат на располагање и го планираат за да го извлечат максимумот од него. Секој чекор им е исполнет со нова мисла, затоа што сметаат дека планирањето е клучот на успехот.

Share this post

Слушај радио во Живо

bg_radio

and.play_google

and.qrcode

Facebook Like box